Historie

EgnsINVEST blev stiftet i 1984 af regionalsparekasserne

EgnsINVEST blev oprindelig stiftet som investeringsforening i 1984 af regionalsparekasserne - et samarbejde mellem seks sparekasser. Produktudbuddet bestod af to aktieafdelinger og en enkelt obligationsafdeling, og selskabets ledelse og medarbejderstab bestod af blot en enkelt person, Thorkild Steen Sørensen, som er direktør i selskabet også i dag.

Investeringsforeninger
I løbet af mere end 25 år frem til 2010 voksede og ændrede udbuddet af investeringsafdelinger sig mange gange, ikke mindst kom mange flere til. Det medførte, at også antallet af medarbejdere voksede. Blandt andet fandt en lang række unge studerende et studiejob hos EgnsINVEST. Det førte i mange tilfælde til et fast job, når de var færdige med deres studier.

Nye forretningsområder
I 2005 ændrede EgnsINVEST sin selskabsstruktur til også at kunne omfatte andre forretningsområder end investeringsforeninger. De nye muligheder blev udnyttet til at skabe nye forretningsområder. I årene 2006-2007 blev EgnsINVEST Tyske Ejendomme A/S og det børsnoterede selskab EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S og endelig formueselskabet ProtektorINVEST A/S etableret.

EWII - vindenergi
ProtektorINVEST A/S blev senere omdannet til et vindenergiselskab, European Wind Investment A/S, som blev markedsført under det mere mundrette navn, EWII. Selskabet blev via en aktieemission noteret på Nasdaq First North i 2010. Endelig blev der udviklet strukturerede produkter. 

EgnsINVEST har udviklet strukturerede produkter, med så forskellige aktiver som guld, valuta, aktier og olie.

 

Salg af forretninger
Mens de nye forretningsområder voksede, blæste forandringernes vinde endnu engang over EgnsINVEST. Denne gang handlede det om frasalg. I slutningen af 2010 indgik selskabet således en aftale om at sælge investeringsforeningsområdet. Handlen blev endelig effektueret i maj 2011. Også de to forretningsområder, strukturerede produkter samt vindenergi var der stor interesse for at købe. De blev solgt i henholdsvis efteråret 2012 og sommeren 2013.

Sidstnævnte blev købt af EWIIs hovedaktionær – multienergiselskabet, der dengang hed TREFOR, men i dag har skiftet navn til EWII. Overdragelsen fandt sted pr. 1. januar 2014.

EgnsINVEST i dag
I dag består EgnsINVEST af selskaberne:

     EgnsINVEST Holding A/S
     EgnsINVEST Management A/S
     EgnsINVEST Ejendomme A/S
     EgnsINVEST Danske Ejendomme ApS

EgnsINVEST Holding A/S har indskudt aktiekapital i de to ejendomsselskaber, EgnsINVEST Tyske Ejendomme A/S og EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S.